Naujienos

Uostamiestyje atvertos naujos kūrybinės erdvės menininkams

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai penktadienį turėjo pirmąją galimybę apžiūrėti septynerius metus brandintą ir vos prieš savaitę oficialiai pradėjusį veikti “Kultūros fabriką”. Tai pirmasis uostamiestyje menų ir kūrybinių verslų inkubatorius, kurio tikslas – po vienu stogu sutalpinti Klaipėdos menininkus.

Žmonių gausa nustebinęs atidarymas dar kartą patvirtino, jog vietos čia tikrai nebus maža. Mat, iš devynių Lietuvoje veikiančių meno ir kūrybinių verslų inkubatorių, uostamiečio – pats didžiausias. Penkių aukštų pastate įrengta per 80 biuro ir studijų tipo darbo vietų, trys salės repeticijoms bei pasirodymams, kino teatras. Pirmajame aukšte – muzikos klubas bei kino teatras, talpinantis apie 115 žiūrovų. Antrajame – įrengti biurai asmenims, ketinantiems pradėti savo verslą bei daugiafunkcė salė įvairaus tipo renginiams ir koncertams su daugiau nei 200 sėdimų vietų. Kituose aukštuose – konferencijų ir seminarų, repeticijų salės. Čia kurti ir realizuoti savo kūrybines idėjas galės nepriklausomi Klaipėdos teatrai, jaunieji menininkai ir kiti norintieji.

“Kultūros fabriko” atidarymo šventės metu miestelėnai nekantravo kuo greičiau apžiūrėti naujojo pastato. Rodos, paskutinį kartą tiek vienoje vietoje besibūriuojančių smalsuolių buvo galima išvysti tik Jūros šventėje. Atidarymo proga vyko kino salės galimybių pristatymas. Iškart po sirenos atvykusieji buvo kviečiami į antrą aukštą, kur daugiafunkcėje salėje žiūrovai stebėjo Klaipėdos jaunimo teatro prisistatymą, taip pat pasirodė šiuolaikinio šokio teatras „Padi Dapi Fish“, „Laisvasis teatras“ bei styginių kvartetas „Musica Libera“. Palėpės salėje klaipėdiečių laukė susitikimas su Kauno šokio teatru „Aura“. Vėliau renginio dalyviai linksminosi populiarios jaunimo roko grupės iš Vilniaus „Freaks on Floor“ koncerte. Dėl didelės žmonių spūsties renginiai buvo kartojami kelissyk.
Taip pat penktadienį „Kultūros fabrike“ pradėjo šurmuliuoti ir Baltijos šalių mados festivalio „IKRA mada“ renginiai. Pastarieji tęsėsi visą savaitgalį.

“Kultūros fabrikas” – tai netradicinės erdvės, kuriose bus siekiama po vienu stogu suburti kuo daugiau Klaipėdos kūrėjų.

Aut. Ieva Liškevičiūtė

Uostamiestyje atvertos naujos kūrybinės erdvės menininkams