Naujienos

Teatro festivalis „Jauno teatro dienos” kviečia registruotis aktorius į kūrybines dirbtuves

Kovo 12-18 dienomis į Klaipėdą sugrįžta penktasis teatro festivalis „Jauno teatro dienos“. Tęsdami praėjusių metų koncepciją organizatoriai šiemet pristato dviejų krypčių festivalio programą – ją sudaro jaunų teatro profesionalų kūrybinės dirbtuvės bei parodomoji spektaklių programa.

Kūrybinėje projekto dalyje – dirbtuvėse – kviečiami dalyvauti aktoriai ir vaidybos studijų III-IV kursų studentai, organizuojama jų atranka. 

Atrankos formą rasite čia: http://goo.gl/forms/QhtAaQldEG
JTD kūrybinės dirbtuvės yra nemokamos.

Dalyvių atrankos sąlygos:

• Kūrybinėse dirbtuvėse gali dalyvauti profesionalūs aktoriai ir vaidybos studijų programos III-IV kursų studentai;
• Kūrybinės dirbtuvės ir sukurtų darbų pristatymai vyks kovo 13-16 dienomis. Vykdant atranką, pirmenybė teikiama dalyviams, galintiems programoje dalyvauti visas 4 dienas;
• Organizatoriai suteikia dalyviams apgyvendinimą, maitinimą ir nemokamą dalyvavimą visuose festivalio renginiuose;
• Dalyvių registracija vykdoma iki vasario 20 dienos. Aplikuojant prašoma trumpai aprašyti savo profesinę veiklą, motyvaciją dalyvauti projekte ir nurodyti, kuriomis dienomis galite dalyvauti festivalio renginiuose;
• Daugiau informacijos apie dalyvių atranką ir renginio programą galėsite rasti KJT puslapyje www.kjt.lt ir facebook paskyroje „Jauno teatro dienos“.

Kūrybinių dirbtuvių formatas:

• Atrankos būdu surinkta 42 aktorių grupė bus suskirstyta į 6 komandas, dirbsiančias atskirai kūrybinių dirbtuvių metu.
• Aktorių grupėms vadovaus dirbtuves vesiantys režisieriai.
• Grupių sudėtis ir vadovai keisis rotacijos būdu. 
• Dalyvių ir režisierių komandas papildys profesionalūs teatro kritikai, kurie ne tik stebės ir analizuos kūrybinį procesą, bet ir patys prisijungs prie jo.
• Grupes papildys scenografai, kurie bus atsakingi už estetinį erdvių apipavidalinimą.
• Grupės kasdien nagrinės specialiai šiam festivaliui išverstos pjesės ištraukas. Kūrybinis darbas vyks pirmoje dienos pusėje, o kiekvienos dienos vakare paruošti pasirodymai bus pristatomi „Švyturio arenoje“.
• Kasdien bus vykdoma darbų analizė ir diskusijos.

Dirbtuves ves režisieriai iš Lietuvos ir užsienio: 

Artūras Areima – scenos chuliganu tituluojamas teatro režisierius, Artūro Areimos teatro (AAT) įkūrėjas, apdovanotas Boriso Dauguviečio auskaru už naujų sceninės raiškos formų paieškas, du kartus nominuotas Auksiniam scenos kryžiui kaip geriausias režisierius. Šiuo metu kuria AAT, Kauno nacionaliniame dramos teatre, bei kituose valstybiniuose teatruose.

Karolis Vilkas – teatro aktorius ir režisierius, 2016 m. baigė studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje Oskaro Koršunovo aktorių kurse. Tais pačiais metai debiutavo teatre kaip režisierius – pristatė didelio dėmesio sulaukusį spektaklį „Vaikystė“, kuris buvo parodytas didžiausiame Lietuvos tarptautiniame teatro festivalyje „Sirenos“.

Benas Šarka – vienas Klaipėdos neformalaus meno lyderių, dirbantis teatro, šiuolaikinio šokio ir performanso srityje. Gliukų teatro įkūrėjas ir pagrindinis spektaklių, performansų kūrėjas. B. Šarkos kūryba apima ne tik vaidybą, režisūrą, bet ir tapybą, skulptūrą. Itin vizualiems savo pasirodymams jis pats kuria kostiumus, scenografiją, muziką, dramaturgiją.

Kamilė Gudmonaitė – viena perspektyviausių jaunosios kartos režisierių, muzikinio dueto „Kamanių Šilelis“ vokalistė bei dainų autorė. Jos debiutinis spektaklis „Sapnas“ dalyvavo festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje, pelnė įvairius prizus. Kūrėja taip pat pristatė spektaklius OKT, LNDT, šiuo metu ruošiasi premjerai Valstybiniame jaunimo teatre.

Šarūnas Datenis – aktorius, režisierius, lėlininkas, stato spektaklius vaikams. Du kartus apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi: kaip jaunasis menininkas ir už lėlių ir objektų teatro spektaklį „Meteo“, taip pat, spektaklis „Gaidelis pinigautojas“ buvo nuominuotas kaip geriausias spektaklis vaikams. Šiuo metu kuria Vilniaus teatre „Lėlė“, Menų spaustuvėje.

Krzysztof Minkowski (Lenkija) – lenkų kilmės režisierius, šiuo metu kuriantis Berlyne. Statė spektaklius Lenkijoje, Vokietijoje, Danijoje, Šveicarijoje. Savo kūryboje derina lenkiškosios ir vokiškosios teatro mokyklų sistemas ir estetiką.

Teatro festivalis „Jauno teatro dienos” kviečia registruotis aktorius į kūrybines dirbtuves