Naujienos

Tarptautinė olimpiada „Techolympics“

Klaipėdos kultūros fabrikas (VšĮ „Klaipėda ID“) kartu su Klaipėdos universitetu ir partneriais iš Lenkijos, Danijos, Švedijos ir Vokietijos prisideda prie jaunimo skatinimo savo gyvenimą sieti su žaliąja bei mėlynąja ekonomikomis projekte „SB BRIDGE – building bridges for green-tech future” (liet. „SB BRIDGE – statykime tiltus žaliųjų technologijų ateičiai“.)

Žaliosios technologijos yra vienas sparčiausiai augančių ekonomikos sektorių pasaulyje, tad šis sektorius gali pasiūlyti gerai apmokamus darbus jauniems profesionalams. Projekto „SB BRIDGE“ tikslas – pagerinti  žaliosios ir mėlynosios ekonomikos potencialios darbo jėgos kvalifikaciją ir motyvaciją. Jauni žmonės aktyviai raginami studijuoti inžinerinius mokslus, nes būtent jie ateityje taps labiausiai paklausia sritimi.

Paskutinysis, finalinis, projekto SB Bridge renginys tarptautinė olimpiada „Techolympics“ vyko nuotoliniu būdu 2 dienas (lapkričio 3-4 d. nuo 15 iki 18 val.) Kaip ir ankstesniuose SB Bridge renginiuose, taip ir šioje olimpiadoje dalyviai registravosi iš 5 projekto partnerių šalių.

Olimpiados metu visi inovacijų entuziastai, besidomintys ekologišku gyvenimu, norintys prisidėti prie taršos mažinimo būrėsi į komandas, kuriose sprendė įmonių, specialiai šiai olimpiadai sugalvotas užduotis, dalinosi ekologiškomis idėjomis ir bandė jas paversti realybe.

„Techolympics“ siekia sudominti dalyvius žaliųjų ir mėlynųjų technologijų studijomis, užmegzti ryšius su verslo atstovais, todėl olimpiadoje taip pat buvo galimybė susitikti ir su atstovais iš įmonių, kurie savo kuriamais produktais ir veiklomis prisideda prie 17 darnaus vystymosi tikslų, kuriuos sudarė ir patvirtino Jungtinės Tautos (17 Sustainable Development Goals).

Daugiau apie projektą sužinok čia: SB Bridge