Naujienos

Nauji KUFA darbo veiklos ypatumai karantino metu

Šalyje prasidėjus šeštai karantino savaitei, galima teigti, jog visi apsipratome su naujais darbo ar laisvalaikio leidimo ypatumais. Klaipėdos kultūros fabrikas šiuo laikotarpiu savo veiklas taip pat pritaikė prie netradicinių aplinkybių.

Pastate – visiškai saugi aplinka

Vienu svarbiausiu prioritetu tapo saugumas, kuris labai rimtai vertinamas KUFA patalpose. Pastate rezidentų darbo vietos kasdien dezinfekuojamos, patalpos vėdinamos, o lankytojai į pastatą nėra įleidžiami. Dauguma turinčių galimybę dirbti nuotoliniu būdu, kaip ir KUFA administracija, renkasi darbą iš namų. Administracijos darbuotojai darbo dienomis yra pasiekiami telefonu bei elektroniniu paštu, o į darbo vietą atvyksta tik atsiradus poreikiui, pagal išankstinį susitarimą. Ši darbo tvarka užtikrina visų rezidentų saugumą ir ribotą judėjimą pastate.

Naujos bendravimo formos

Surasti naujus bendravimo būdus su savo rezidentais ir lankytojais – vienas iš karantino iššūkių. Susitelkusi į prieinamas virtualias priemones Kultūros fabriko komanda suaktyvino savo socialinių tinklų ir interneto svetainės platformas. Didelis dėmesys skiriamas verslininkams ir kultūros veikloms. Kultūros fabriko Facebook paskyroje atsirado rubrikos verslui ir kultūrai, nuolat sekančios Lietuvos naujienas ir skelbiančios apie paramos galimybes, pagalbos iniciatyvas bei aktualijas.

Darbo perorganizavimas nenutraukė ryšio tarp Kultūros fabriko ir jo „gyventojų“. Rezidentai ir toliau gali kreiptis dėl jų veikloms reikalingų konsultacijų bei mokymų. Be to, atkreipdami dėmesį į savo rezidentų karantino laikotarpio pasiekimus, KUFA reguliariai dalinasi naujienomis ir skatina prisijungti prie įvairiausių rezidentų organizuojamų akcijų: medikų maitinimo, savanoriavimo, gyvų pokalbių su teatrais, jogos pamokų ar judesio užsiėmimų senjorams.

Taip pat, nepamirštant Kultūros fabriko ištikimų konferencijų, seminarų, meno ir kultūros renginių lankytojų gausos, šiuo laikotarpiu stengiamasi su jais pasidalinti kuo įdomesniu ir prasmingu online turiniu. KUFA Facebook ir Instagram paskyrų istorijose nuolat skelbiama online renginių rekomendacijos.

Gyvų renginių lauksime rudenį

Kol slenka karantino dienos, jos skatina pasiilgti apsikabinimų gatvėje, šypsenos iš baristos ar plojimų po spektaklių. Tik ką priimti valstybės sprendimai dėl karantino pratęsimo ir artimiausios prognozės apie paskelbtus karantino švelninimo etapus numato, kad į renginių erdvės grįžti pakviesime ketvirtuoju etapu, kurio data dar nepaskelbta. Kultūros fabrike reziduojantys Klaipėdos Jaunimo Teatras, Šeiko Šokio Teatras ir Taško Teatras ruošiasi naujam rudens sezonui ir planuoja atšauktus renginius keisti premjeromis, festivaliais ir visų pamėgtais bei laukiamais pasirodymais scenoje. Jau gegužę numatytos teatrų solo repeticijos ir maži darbiniai aptarimai.

Savo repertuarus atšaukę teatrai ir kino rodytojas ArleKinas žiūrovų prašo iš anksto įsigytus bilietus pakeisti į naujus, kai tik bus atnaujintos renginių programos. Kultūros fabriko Tiketos kasoje pirkti bilietai taip pat bus galimi keitimui. Norintieji grąžintis bilietus tai turės atlikti pagal laukiamus vyriausybės nurodymus, kurie dar nėra patvirtinti. KUFA užtikrins, jog kiekvienas žiūrovas rastų jam priimtiną keitimo ar grąžinimo būdą. 

Nauji KUFA darbo veiklos ypatumai karantino metu