Naujienos

Klaipėdos jaunimui, planuojančiam kurti verslą – STARTUP JAM

Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra birželio 10-ąją organizuoja praktinį verslumo seminarą jaunimui „StartUp Jam“. Šį projektą remia uostamiesčio savivaldybės Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros programa, šiemet jos prioritetas – jaunimo savarankiškos veiklos bei kūrybos skatinimas.

„Kadangi ši savivaldybės programa jau rudenį padės įsteigti miesto kūrybinį inkubatorių „Kultūros fabrikas“, verslumo dirbtuvių dalyviai bus supažindinti su nauja Klaipėdos erdve, įsikūrusia rekonstruotame tabako fabrike. Jaunimas susipažins su šiuo unikaliu verslo ir kultūros objektu, sužinos būsimų rezidentų veiklos sąlygas“, – apie pirmąją seminaro dalį pasakojo organizatoriai.

Antroji, teorinė praktinė „StartUp Jam“ dalis, vyks Mokslo ir technologijų parke. Čia, drauge su Klaipėdos startuolių bendruomenės „Mazgas“ sumanytojais, jaunimas gilinsis į naujų rinkų paieškos, verslo planavimo temas, inovatyvius verslumo skatinimo metodus ir kt. „Diena bus labai kūrybiška ir labai praktiška. Paliesime temas, susijusias su verslo idėjų generavimu, testavimu, o taip pat ir finansavimu“, – atskleidė viena iš seminaro lektorių, LCC tarptautinio universiteto dėstytoja ir mokymų vadovė Eglė Songailienė, besispecializuojanti paslaugų dizaino ir inovatyviojo švietimo srityse.

Taip pat patirtimi dalinsis ir marketingo konsultantas, dirbantis su pradedančiaisiais verslininkais Klaipėdos regione, Algirdas Sabaliauskas. „Laukiamas tiek iniciatyvus jaunimas, tiek ir „Mazgo“ bendruomenė, norintieji pradėti savo verslą, net ir sėkmingai jį vystantys… Į seminarą galima ateiti ir su komanda, ir vienam – komandinių užduočių metu bus sprendžiamos verslo planavimo ir kitos užduotys. Svarbiausia, kiekvienas dalyvis galės prisiliesti prie teorijų praktiškai“, – žadėjo jis.

8:30 val. – Kūrybinio inkubatoriaus „Kultūros fabrikas“ pristatymas (Bangų g. 5A)

10 val. – Verslumo dirbtuvės Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (H. Manto g. 84), didžiojoje konferencijų salėje:

10:00 – 12:00 – Susipažinimas su teoriniais modeliais ir įrankiais, kurie naudojami planuojant verslą.

12:00 – 13:00 – Praktinis darbas grupėse: įrankių išbandymas.

13:00 13:30 – Pertrauka

13:30 – 17:30 – Praktinis darbas grupėse: įrankių išbandymas.

Seminaras nemokamas.

Seminaro dalyvių skaičius ribotas – iki 35 žmonių. Išankstinė registracija: http://goo.gl/e63yf5