Naujienos

Rugsėjo 1-osios proga – nemokamas kino seansas mokytojams

 

KUFA kinas sveikindamas visus mokytojus su mokslų pradžios švente, kviečia į išskirtinį ir nemokamą kino seansą!

Rugsėjo 2 d. (penktadienį) 18.00 val., Klaipėdos „Kultūros fabriko” kino salėje, specialiai mokytojams pristatoma prancūzų biografinė drama „Mari istorija”.

MARI ISTORIJA
Prancūzija / Biografinė drama / 2014 / 95 min. / LT-sub 
Režisierius: Jean-Pierre Améris

Filmas „Mari istorija“ paremtas tikrais įvykiais, vykusiais Prancūzijoje, vėlyvajame XIX amžiuje. Antroje XIX amžiaus pusėje, Larnay Institutas, vienuolynas netoli Poiterio, vadovaujamas „Išminties seserų“, subūrė grupę kurčių ir aklų vaikų, suteiktė jiems išsilavinimą ir išmokė juos bendrauti ženklų kalba.

Gimusi kurčia ir akla, Marie Heurtin, sulaukusi 14 metų amžiaus, nebuvo pajėgi bendrauti su pasauliu. Nepaisant gydytojo rekomendacijos, kuris manė ją esant protiškai neįgalia, Mari tėvas, nuolankus amatininkas, negali prisiversti jos atiduoti į psichiatrijos prieglaudą. Iš nevilties Mari tėvas nuvyksta į Larney Institutą netoli Poiterio, kur vienuolės rūpinasi jaunomis, kurčiomis moterimis.

Nepaisant Vyriausios Motinėlės skepticizmo, jauna vienuolė, Sesuo Margarita, paima šį „laukinį mažą gyvūną“ į savo prieglobstį ir daro viską, ką tik gali, kad išlaisvintų ją iš tamsos. Nepaisant keletos nesėkmių ir pagundų nuleisti rankas, apsiginklavus džiaugsmingu tikėjimu ir meile, jaunai Mari pasiseka.

Mokytojai kviečiami registruotis į filmą el. paštu: ukana@kepa.lt 

Rugsėjo 1-osios proga – nemokamas kino seansas mokytojams