Naujienos

PASAULYJE PRIPAŽINTAS NAUJAUSIAS ŠARŪNO BARTO FILMAS PRISTATYTAS IR LIETUVOJE

Kelerius metus lauktas, jau Prancūzijoje, Brazilijoje, Izraelyje, Gruzijoje, Rusijoje, Lenkijoje parodytas Šarūno Barto filmas „Ramybė mūsų sapnuose“ („Peace To Us In Our Dreams“) spalio 8 d. vakarą pristatytas ir Lietuvos žiūrovams. O klaipėdiečiai turės galimybę filmą išvysti ir susipažinti su kūrybine grupe spalio 16 d. 19.00 val.

 

Š. Bartas – vienas žymiausių Lietuvos režisierių, kurio vardas puikiai žinomas ir už šalies ribų. Svarbiausiuose kino festivaliuose rodyti jo filmai ne kartą buvo apdovanoti, ne kitaip ir su aštuntuoju pilno metro filmu „Ramybė mūsų sapnuose“.

Rugsėjį Š. Bartas savo naujausią juostą pristatė Batumio nepriklausomo kino festivalyje (Gruzija) ir laimėjo geriausio režisieriaus prizą. O festivalyje „Kinošok“ (Anapa, Rusija) Š. Bartas pagerbtas specialiu kino spaudos prizu „Už bebaimę išpažintį“. Pagrindinėje „Kinošok“ konkursinėje programoje rodytos dramos operatoriui Eitvydui Doškui įteiktas Aleksandro Kniažinskio prizas už geriausią operatoriaus darbą.

Jau dabar „Ramybę mūsų sapnuose“ Prancūzijoje planuojama rodyti netgi 35 salėse. Tarp jų ir garsusis „Pompidou centras“, kuris ne tik parodys visą Š. Barto kinematografinę retrospektyvą, bet ir surengs jo fotografijų parodą ir išleis apie režisierių bei jo kūrybą knygą. Šiemet filmas dar bus parodytas Ispanijos, Portugalijos, Švedijos ir kitų šalių festivaliuose.

Informacija paimta iš: www.kinopavasaris.lt