Naujienos

Moteriški „Žiemos ekranai“ bus uždaromi Klaipėdoje

10-ąjį gimtadienį švenčiantys „Žiemos ekranai“ atvyksta į „Kultūros fabriko“ kino salę vasario 6 – 8 dienomis. Prancūzų kino festivalis šį kartą siūlo žiūrovams pasižiūrėti į kitokią kino realybę Moters žvilgsniu – giedru, pašaipiu, suglumusiu, atviru, dūkstančiu, įsiutusiu, aistringu, mylinčiu…

2015–ųjų metų „Žiemos ekranų“ laida siūlo itin šiuolaikišką, aktualų Prancūzijoje kiną atspindinčią programą. Pagrindinėje programoje žiūrovai turės progą susipažinti su moterų režisierių kūryba, ir su įsimintinomis moterų personažų istorijomis: Lucie Belveteau su juosta „Atvira moteris Lulu“ ieškos dvasios laisvės, „Aja iš Jopugono“ – Marguerite Abouet et Clément Oubrerie kūrybos animacinis filmas patiks ir vaikams ir suaugusiems. Šmaikštus žvilgsnis, šį kartą ne į Prancūziją, bet į Dramblio Kaulo Kranto kultūrą linksmins ironiškais juokeliais, autentiška muzika bei paprastais, tačiau iškalbingais personažais. Personažą Aja tikrai atpažins prancūzų kalbą besimokantys alytiškiai. „Suzana“, talentingos režisierės Katelle Quillévéré darbas, ilgai mintyse išliekanti istorija, apie likimo vingius.

Gero kino mylėtojai taip pat galės išvysti ir prisiminti mitologiją šiek tiek kitokiu režisieriaus Christophe Honoré žvilgsniu – „Metamorfozės“, pagal Ovidijų.

„Žiemos ekranai“ taip pat pristato prancūzų režisierės ir aktorės Nicole Garcia retrospektyvą. Išvysime įvairiausių režisierių juostas, kuriose Nicole Garcia įkūnijo įsimintinus vaidmenis: Režisierės Claire Simon „Šiaurės stotis“ ir  Lucas Belvaux „38 liudininkai.

Festivalį uždarysime pajūryje su Marc‘o Fitoussi „Šėlionės Paryžiuje“ – giedra komedija, kurioje vaidina žavioji Isabelle Huppert. Uždarymo filmas – „Kultūros fabrikas“ kino salėje vasario 8 d. 18.30 val.