Naujienos

Kviečiame!

Gerbiamieji, kiekvienas iš mūsų esame vienaip ar kitaip prisidėję prie mus supančios aplinkos puoselėjimo. Kiekvienam svarbu gyventi gražioje, estetiškoje ir darnioje aplinkoje. Ką dar galėtume padaryti, formuodami savo atliekų tvarkymo įpročius, kad ši sritis duotų kuo didesnę grąžą ateinančioms kartoms?

2015 m. vasario 12 d., ketvirtadienį, 11 val., Kultūros fabrike Klaipėdoje (Bangų g. 5 A) duris atvers unikalus ekomiestelis, kuriame Jus ir Jūsų bičiulius kviečiame apsilankyti.

Jei esate taupus, sąmoningas, mėgstantis bendrauti ir turite nebenaudojamų daiktų, šią dieną galite dalyvauti veikloje „Perkam, parduodam ir mainom naudotus daiktus“. Maloniai prašome registruotis: Registracija (galite ir skambinti apačioje nurodytais kontaktais).

Jei namuose yra senų baterijų ar turite pakuočių (metalo, popieriaus ar plastiko) atliekų, būtinai atsineškite jas į renginį. Tam bus paruošti specialūs konteineriai.

Jei svajojate apie stilingą rankinę-maišą, atsineškite senus marškinėlius ir dalyvaukite ekodirbtuvių veikloje.

Kviečiame ir tuos, kurie galbūt nieko neatsineš, o tiesiog aplankys ekomiestelį.

 Renginio iniciatorė – LR aplinkos ministerija. Renginys nemokamas.

 Programoje:

 11.00 –Ekomiestelio vartų atkėlimas. Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko sveikinimo žodis

12.30 – Atliekų tvarkymo aktualijos Klaipėdoje. Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro darbuotojų paskaita. Viktorina

13.10 – Rūšiavimo varžybos

13.40 – Muzikinė programa „Išgirsti gamtą“. Atlieka dainuojančių mimų grupė „Neteisėtai padaryti“

14.30 – režisieriaus Mindaugo Survilos filmas „Stebuklų laukas“

 Viso renginio metu numatoma veikla vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems. Kiekvienas galės išsirinkti sau jaukią vietą: dalyvauti ekodirbtuvėse, piešti vaikams skirtame kampelyje, mainyti ar parduoti drabužius, rūšiuoti atsineštas pakuočių atliekas, dalyvauti konsultacijose ar tiesiog mėgautis reklaminiais filmais ekrane.

 16.00 – renginio pabaiga

Renginio vedėjai – dainuojančių mimų grupė „Neteisėtai padaryti“

 Kontaktai pasiteirauti:

Jūratė Morkvėnaitė-Paulauskienė
Projekto „Atliekos – vertinga žaliava, nešvaistyk!“ koordinatorė

El. p. atliekurenginiai2015@gmail.com

Mob. tel. 8 685 72 505

Kviečiame!