Naujienos

„Kultūros fabrike” – M. Klimaitės spektaklio „Persona” PREMJERA!

Balandžio 18d. 18.00 val. „Kultūros fabriko” daugiafunkcėje salėje žiūrovai bus kviečiami išvysti kūrybinio inkubatoriaus rezidentės, M. Klimaitės spektaklio PREMJERĄ! ”Persona” – tai eksperimentinis sceninis kūrinys, įkūnijantis žmogaus egzistavimo formos paiešką. Kas slypi už visų socialinių kaukių, ”prekės ženklų”, stereotipų ar kitų iki skausmo mums gerai pažįstamų ir mechaniškai atliekamų kasdieninės rutinos veiksmų?

O gal ten kažkur esu aš ir mano laukinė prigimtis? Paieškom. Tai kas nematoma, bet kas visada mus provokuoja ir priverčia pasijusti vienaip ar kitaip, šioje paieškoje tampa realiu fiziniu gestu. Atlikėja čia – tai abstrakti būtybė, o gal tik fizinis veiksmas, materializuojantis ir racionalizuojantis jausmus bei emocijas. Galbūt dėl to, dažnai tai, kas vyksta scenoje, matau kaip siurrealistinę kelionę į, per ir už savęs.

Šis kūrinys nesiremia konkrečia dramaturgija – tai fantazija, kurios atsiradimą stimuliavo patirti išgyvenimai, įvairūs susidūrimai, pojūčiai, sapnai ir visa, kas guli pasąmonėj. Tačiau būta čia ir materialių įsikišimų, tokių, kas provokavo ir skatino giliau pažvelgti ir vystyti šią temą. Pagrindiniai inspiracijos ir tyrimo šaltiniai – tai Carl R. Rogerio veikalas ”Apie tapimą asmeniu: psichoterapeuto požiūris į psichoterapiją” bei C. P. Estes ”Bėgančios su vilkais: laukinės moters archetipas mituose ir pasakose”. IR VIS DĖLTO TAIP, TAI MENINIS KŪRINYS, kurį įtakojo ne grožinė literatūra, o moksliniai psichoanalitinės ir filosofinės srities darbai.

Režisierė – Monika Klimaitė
Veikia – Agnė Muralytė
Scenografė – Ieva Stasevičiūtė
Šviesų dailininkė – Kristina Lauciutė
Muzikos autorius – Kristijonas Dirsė

*Bilieto kaina 4EUR.
*Bilietai parduodami likus 1val. iki renginio.

„Kultūros fabrike” – M. Klimaitės spektaklio „Persona” PREMJERA!