Naujienos

Kovą „Kultūros fabrikas“ pasotins ištroškusius kultūros

Kūrybinis inkubatorius „Kultūros fabrikas“ kartu su gamta bunda iš žiemos miego ir kovą pristato keturis kartus daugiau įvairių renginių nei vasarį ar sausį. Itin marga veikla nenuvils teatro, šokio, kino, muzikos, parodų, seminarų ar meno dirbtuvių gerbėjų. Ilgame repertuare įvairaus amžiaus ir pomėgių žiūrovai bei patys rezidentai ras sau labiausiai tinkamą pasirinkimą. 

„Nuo pradžių mūsų tikslas buvo po vienu stogu sutalpinti kuo įvairesnių sričių atstovus, įvairiomis formomis skatinti jų tarpusavio bendradarbiavimą. Pirmaisiais veiklos mėnesiais tos įvairovės dar nepavyko pasiekti, tačiau kovą jau džiugina skirtingų veiklų sintezė, to sieksime ir toliau“, – sako Raimonda Laužikienė, „Kultūros fabriko“ projektą įgyvendinančios Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros (KEPA) vadovė. Pašnekovę džiugina ir faktas, kad didžiąją dalį renginių pristato „Kultūros fabrike“ reziduojantys menininkai ir kūrybininkai.

Vėl lepins geras kinas

Kovą toliau bus lepinami jau prisijaukinti kino gerbėjai. Kovo 11–ąją švęsime su naujuoju Vytauto V. Landsbergio filmu „Trispalvis“, kuriame pasakojama apie režisieriaus jau pamėgtą Lietuvos pokario istoriją. Filme be įtaigių dokumentinių pasakojimų matysime ir vaidybines scenas, nufilmuotas meistriška operatoriaus Sauliaus Lukoševičiaus ranka. Filmą lydės ir muzikiniai intarpai, kuriuose partizaniškas dainas atliks Ieva Narkutė ir Martynas Levickis. Seanso pradžia kovo 11 d. (trečiadienį) 18 val.

Naujų vėjų į uostamiesčio kultūrinį gyvenimą ir kino meną toliau neš ir vasario pabaigoje po „Kultūros fabriko“ stogu veiklą pradėjęs analogų uostamiestyje neturintis Klaipėdos kino klubas „8 ½“. Kovą klubas organizuos keturis gyvo kino vakarus (kovo 5, 12, 17 ir 26 d.), kurių metu miestelėnai turės galimybę ne tik žiūrėti nekomercinius filmus, bet ir bendrauti, diskutuoti, dalintis idėjomis. Į kovo mėnesio repertuarą įtraukti vienų įtakingiausių pasaulio kūrėjų filmai kaip Bernardo Bertolucci „Paskutinis tano Paryžiuje“, Vittorio De Sica „Dviračių vagys“ ir kiti.

Uostamiesčio neaplenks ir jau penktąjį kartą Lietuvoje rengiamas festivalis „Vokiško kino dienos“.  „Kultūros fabriko“ kino salėje bus galima pamatyti 11 naujausių kino filmų iš vokiškai kalbančio Europos regiono – Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos. Festivalio programoje sau tinkamą filmą ras įvairių kino žanrų mėgėjai. Pavyzdžiui, komedijoje „Superego ir Tu“ (Über-Ich und Du, 2014) Lietuvos publikai jau gerai pažįstamas André Wilmsas vaidina senatvinio užmaršumo bei patologinės virtuvės fobijos kamuojamą psichologą. O štai kito Vokietijos klasiko vardą išgirsime visiškai kitokiame kontekste – iš komiškos pusės į paauglių gyvenimą mokykloje žvelgia filmas provokuojančiu pavadinimu „Fack ju Göhte“ (Fack ju Göhte, 2013), pelnęs ne vieną kino apdovanojimą.

Kovo 18 d. (trečiadienį) 18 val. tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ pakvies į susitikimą su režisieriais Julija ir Rimantu Gruodžiais bei kelių jų filmų peržiūrą. Kovo 27 d. bus galima pamatyti dar kelis šio festivalio geriausius filmus. 

Bus ir teatro, ir šokio, ir muzikos

Kovą nuvilti nebus ir teatro mylėtojai. Kūrybinės veiklos rezultatus pristatys gausus būrys „Kultūros fabrike“ reziduojančių jaunųjų teatro profesionalų.

Kovo 8, 16 ir 29 d. (sekmadieniais) 12 val. Klaipėdos jaunimo teatras (KJT) mažuosius žiūrovus ir jų tėvelius kvies į edukacinį spektaklį „Knygų personažai atgyja“ (režisierė Neringa Krunglevičiūtė), o kovo 22 d. 12 val. – į KJT vadovo Valentino Masalskio režisuotą spektaklį „Grybų karas“, kuris yra KJT bendras projektas su Nacionaliniu dramos teatru.

Suaugusiems KJT kovo 13 d. (penktadienį) 19 val. siūlys pamatyti anti-operą „Pamoka“ (dirigentė Evelina Lozdovskaja), o kovo 21 d. 19 val. apie paukštyne dirbančias vištų fasuotojas, nesibaigiančią rutiną, vienatvę ir moteriškumą pasakos spektaklis „Paukštyno bendrabutis“ (režisierius Valentinas Masalskis). Laisvasis teatras kovo 14 d. (šeštadienį) 19 val. kviečia į Nerijaus Gedmino režisuotą spektaklį „Natašos svajonė“.

Kovą nebus apsieita ir be šokio – kovo 7 d. (šeštadienį) 12 val. šokio teatras „Padi Dapi Fish“ mažuosius kviečia į choreografės Aušros Krasauskaitės spektaklį vaikams „Bjaurusis GAGA“, o kovo 24 d. (antradienį) 12 val. – į choreografo Petro Lisausko spektaklį „VVV + V“.

Kovo 15 d. (sekmadienį) 18 val. išvysime Klaipėdoje kuriančio choreografo Taurūno Baužo šokio spektaklį „Spalio tylėjimas”. Anot idėjos autoriaus, tai jautrus, sukrečiantis pasakojimas apie vienatvę, kapstymąsi jausmuose, herojaus ir jo damų problemas, neištikimybės vertę ir kainą, ištikimybės nuobodulį ir būdus su juo kautis.

Kovo 19 d. (ketvirtadienį) 19 val. spektaklį „Ieškojimų kabinetas“ pristatys šokio teatras iš Kauno „Aura“.

O štai melomanus kovą stebins netradicinės muzikos renginiai. Kovo 20 d. (penktadienį) organizuojama gyvos muzikos ir indiškų šokių šventė „Mantra Music Party“, o kovo 28 d. (šeštadienį) siaus sunkios ir kreivos muzikos festivalis „Duženos“.

 Kvies kvepalų laboratorija

Parodų ir renginių netrūks ir vasarį pirmame „Kultūros fabriko“ aukšte duris atvėrusioje išskirtinėje mados, dizaino ir meno erdvėje „IKRA galerija“. Kovo 7 – 8 dienomis čia šurmuliuos renginys „Šokoladas + Tulpė“.

Kovo 12 val. 18 val. „IKRA galerijoje“ atidaroma Aisčio Mickevičiaus paroda „Postcard / Atvirukas“, o kovo 13 d. jis čia organizuos asmeninių kvepalų kūrimo dirbtuves. A. Mickevičius pirmasis ir  kol kas vienintelis Lietuvoje parfumerijos ir aromatų pasaulį pristato neįprastu  būdu – kviečia į momentines kvepalų kūrimo laboratorijas, kuriose galima ne tik susikurti unikalius asmeninius kvepalus, bet ir stebėti, kaip jie gimsta, dalyvauti unikaliame procese. 

Kovo 26 d. galerijoje atidaroma Bronislovo Rudžio grafikos ir objektų paroda „INBOX“.

Tęsdamas tradiciją „Kultūros fabrikas” siūlo ne tik meno renginius, bet ir rengia komunikacijos seminarų ciklus bei įvairius renginius, skatinančius savęs tobulinimą ir bendravimą. Kovo 7 d. nuo 10 iki 14 val. Monika Klimaitė kviečia į performatyvaus meno dirbtuves „Aš esu veiksmas“.

Kovo 19 d. 10 val. UAB „Creative Partner“ vadovas Darius Šoparas ves seminarą „Kaip komunikuojant internetu pritraukti bendruomenės investicijas“.

Bilietus į renginius galite įsigyti internetu arba „Kultūros fabrike“ likus valandai iki renginio pradžios.
Daugiau informacijos: www.kulturosfabrikas.lt , el.paštas: info@kepa.lt  Tel.: 846 311 010

Kovą „Kultūros fabrikas“ pasotins ištroškusius kultūros