Naujienos

KJT PREMJERA „Man netinka tavo kostiumas”!

Vasario 28d. (Šeštadienį)  19.00 val. Klaipėdos žiūrovai galės išvysti Klaipėdos jaunimo teatro (KJT) premjerą – „Man netinka tavo kostiumas“! Tai vienos dalies tragikomiška drama apie laidotuves, kuriose svarbiau ne kas ir ką, o kaip ir kodėl laidoja. Dramaturgo Mindaugo Nastaravičiaus pjesė nukelia į laidojimo namų poilsio kambarį, ieškodama ryšio tarp gyvųjų ir mirusių, atminties ir dabarties, tragizmo ir komizmo.

Pasak režisieriaus Valentino Masalskio, į tėvo ir sūnaus santykių problemą atsisukantis spektaklis iš kitų Klaipėdos jaunimo teatro pastatymų pirmiausia išsiskiria savo forma.
„Pati medžiaga, labiau primenanti ne grynąjį absurdą, o postmodernų absurdo žaidimą, skatino ilgai ieškoti tinkamos formos ir nuotaikos, galvoti apie žiūrovo funkciją, kuri šiame spektaklyje nėra įprasta“, – sako V. Masalskis.
Jo teigimu, spektaklį galima pavadinti Klaipėdos jaunimo teatre dirbančių kūrėjų kelionės stotele, leidžiančia įvertinti teatro veidą ir atskleidžiančia šiandieninius jo ieškojimus.
„Esame trupė, kuriai svarbi kiekvieno jos nario kelionė, kūrybiniai atradimai. Mums rūpi, kaip ir kodėl keičiasi M. Nastaravičiaus dramaturgija, ką savito ir naujo žvilgsnyje į sceną atranda scenografė Renata Valčik. Be to, pirmą kartą dramos spektaklyje taip aktyviai dalyvauja kompozitorė Nijolė Sinkevičiūtė, prieš tai labiau dirbusi su muzikos ir judesio spektakliais, o dabar specialiai šiam parašiusi septynias giesmes. Galiausiai, prie šio pastatymo prisijungė ir įdomi kino kūrėjų komanda su režisieriumi Mariumi Kunigėnu priešaky bei didelę patirtį turintis aktorius Valerijus Jevsejevas. Visa tai suteikia vilties, kad ši mūsų teatro stotelė – įdomi, netikėta ir verčianti judėti toliau“, – tvirtina V. Masalskis.

Dramaturgas: Mindaugas Nastaravičius
Režisierius: Valentinas Masalskis
Scenografija/kostiumai: Renata Valčik
Kompozitorė: Nijolė Sinkevičiūtė
Video režisierius: Marius Kunigėnas
Šviesų dailininkas: Artūras Lepiochinas

Vaidina: Valerijus Jevsejevas, Laima Akstinaitė, Vaidotas Bačianskas, Justina Burakaitė, Laimonas Dirškus, Margarita Intaitė, Neringa Krunglevičiūtė, Vaiva Kvedaravičiūtė, Rugilė Latvėnaitė, Simonas Lunevičius, Karolina Kontenytė, Pranciškus Megelinskas, Elena Ozarinskaitė, Ieva Pakštytė, Paulius Pinigis, Donatas Stakėnas, Gytis Šimelionis, Kristina Švenčionytė, Asta Zacharovaitė, Donatas Želvys, Marija Žemaitytė.

Bilietus galite įsigyti TIKETA.lt

KJT PREMJERA „Man netinka tavo kostiumas”!